Oreo Bisküvi*

Oreo Bisküvi Sade, Oreo Thins ve bazı diğer çeşitler
Markanın bazı çeşitleri vegan.

Nerede bulabilirim?
Birçok süpermarket zincirinde satılıyor.
Oreo vegan mı?
Oreo’nun yalnızca bazı çeşitleri vegan. Etiketinden inceleyerek seçebilirsiniz. Oreo ithal bir ürün olduğundan, Türkiye’deki ürünlerin bir farkı yok.

Oreo bisküvi çeşitleri, bu tarz ürünleri seven veganların sıkça tükettiği yaygın bulunan ürünlerin başında geliyor. Ama Oreo’nun websitesine baktınız ve… Oreo vegan değil yazıyor, değil mi?

Oreo’nun çoğu çeşidinin içindekiler etiketi, bu bisküvilerin herhangi bir hayvansal ürün içermediği bilgisini veriyor – Örneğin sade Oreo.

Fakat hayvansal ürün içermeyen bu çeşitlerin üzerinde, süt alerjen uyarısı yer alıyor (Eser miktarda süt ürünü içerebilir şeklinde). Bu da bisküvilerin üretildiği fabrikada, vegan olmayan ürünlerin de üretildiğini gösteriyor. Vegan olmayan Oreo çeşitleriyle, vegan çeşitleri aynı fabrikada üretiliyor. Böyle bir durumda, sütsüz olana da süt alerjeni olabilir uyarısı ekleniyor. Alerjen uyarıları ise, bir ürünün vegan olup olmadığına dair bir kıstas değil.

Peki Oreo’nun sitesinde neden vegan olmadığı yazıyor? Bu muhtemelen Oreo’nun veganizm hakkında pek bilgi sahibi olmayan, yalnızca tesadüfen vegan ürünlere sahip sıradan bir şirket olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Oreo websitesi ürünlerinin yalnızca vegan değil, aynı zamanda helal ve koşer olmadığını da yazıyor – Buna sebep olarak da herhangi bir sertifikası olmadığını belirtiyor. Bir ürünün vegan (veya helal, koşer) olması için herhangi bir sertifikaya sahip olması gerekmiyor.

Bir ürünün vegan olması için, içeriğinde hayvansal ürün bulunmaması gerekir.

Vegan Etiket Okuma ipuçları

bu sayfayı arkadaşlarımla

Ürün listelerine gitmek için dokunun

veganlik.org'da herhangi bir reklam/sponsorlu paylaşım yer almıyor. Bu sayfayı yalnızca pratik bilgi sağlama amaçlı hazırladım.

Yorum yapın