Simit*

Sokak Simidi

Standart sokak simitleri (gevrek) genelde içerik olarak bitkisel; hazırlanışlarında hayvansal bir ürün kullanılmıyor. Fakat pastane tarzı yerlerde satılan ve renk açısından da farklı olan yumuşak pastane simitleri ise genelde hayvansal içeriyor.

Bir simitin hayvansal içermediğinden nasıl emin olabilirim?
Farklı uygulamalar olabileceği için simit aldığınız yerden içerikleri sorarak doğrulayabilirsiniz. Paketli ürünlerde ve mağazalarda ise etiketini inceleyebilirsiniz.

Her konuda olduğu gibi istisnalar mevcut. Örneğin Migros’taki Pastane Simiti olarak belirtilen çeşitlerden bir tanesi hayvansal içermiyor. Mağazalarda ayrı bir bölümde yer alan içindekiler listesine göz atabilir ya da yetkililerden bilgi talep edebilirsiniz.

Vegan Etiket Okuma ipuçları

bu sayfayı arkadaşlarımla

Ürün listelerine gitmek için dokunun

veganlik.org'da herhangi bir reklam/sponsorlu paylaşım yer almıyor. Bu sayfayı yalnızca pratik bilgi sağlama amaçlı hazırladım.

Yorum yapın